sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Uutta Musiikkia: Vampire Weekend

Radio Helsingin toimittajien Top 5 -blogi on muutamaankin otteeseen hehkuttanut uutta indie-tulokasta Vampire Weekendiä, joten pakkohan asiasta oli lähteä ottamaan selvää.

Kyseessä on New Yorkissa kaksi vuotta sitten perustettu yhtye. Kuluvan vuoden tammikuussa päivänvalon näki yhtyeen ensimmäinen levy Vampire weekend, joka on nauttinut kriitikoiden suosiota. Levyn julkaisija on XL Recordings, jonka muita yhtyeitä ovat muun muassa Radiohead, Sigur Rós, Devendra Banhart ja The White stripes, joten melko nimekkäässä leirissä ollaan.



Vampire Weekendiä on kuvattu muun muassa The Strokesiksi afrikkalaishengellä. Aikamoista etnisyyttä tästä toki löytyykin ja esimerkiksi kappaleessa Mansard Roof laulaja kuulostaa mielestäni jopa Bob Marleyltä! Cape cod kwassa kwassa -kappale taas pääsi 57. sijalle Rolling Stone -lehden listauksessa vuoden 2007 sadasta parhaasta kappaleesta. Ihan mukava saavutus sinänsä!

Itse en ole hirveän innostunut tällaisesta afro-henkisestä musiikista. Ihan hyvin tehtyähän tämä on, mutta ei vaan ole minun juttuni. Kannattaa silti laittaa nimi korvan taakse - voi olla, että tästä vielä kuulemme.

Yhtyeen kotisivut osoitteessa http://www.vampireweekend.com

Ei kommentteja: