keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Provinssirockin Uudet Kiinnitykset

Provinssirock julkisti tänään liudan uusia nimiä, jotka ensi kesänä Törnävänsaaren lavoille astuvat. Sisältö oli seuraava: Danko Jones (CAN), Coheed and Cambria (US), The  (FRA), Billy Talent (CAN), Black lips (US) ja Dinosaur Jr. (US). Muutama kotimainen täydennyskin saatiin: Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Ismo Alanko Teholla, Kari Peitsamon Skootteri ja YUP.


Eivät mainittavia tunteita minussa herättäneet nämä kiinnitykset. Danko Jonesin levyjä omastakin hyllystä löytyy kyllä useampi, bändi on tietyssä mielentilassa mainio ja livenä ovat kovia. Kävin Ilosaarirockissa 2004 katsastamassa rytmiryhmän keikkakunnon ja kyllä kelpasi! Ei se silti niin tajuntaaräjäyttävää ollut, että pakko olisi uudelleen nähdä.



Sen sijaan pienesti kiinnostaa tämä Ranskasta saapuva The Dø. Kyseessä on duo, jonka muodostavat elokuvasävellyksiäkin tehnyt Dan Levy ja suomalais-ranskalainen laulaja Olivia B.Merilahti. Musiikki on pop-folk-mitäikinä henkistä indietä naislaulajalla varustettuna. MySpacessa on viisi biisiä kuunneltavissa, Last.fm:ssa kolme. Biiseistä On my shoulders lienee jonkinlainen hitti ja kieltämättä, kyllä tässä potentiaalia on. Duolta on ilmestynyt yksi levy; A Mouthful -nimeä kantava julkaisu tuli myyntiin Ranskassa tämän vuoden tammikuussa. Suomen julkaisupäivää saanemme vielä tovin odottaa. Kaikesta huolimatta: Provinssirockiin suuntaavien ainakin kannattaa tutustua!

Salaa vähän toivon, ettei tulisi enää mitään huippunimiä tänne Suomeen festareille. Olen jo hyvin yli kaksikymmentä! En jaksaisi enää juosta festareilla! Vaan kiitos Interpolin, sinne Ruisrockiin on nyt ainakin pakko mennä. Toivon selviäväni yhden päivän lipulla eikä toisaalta ehkä ole kovin vastenmielistä saati kallista ulkoilla alle kymmentä kilometriä tuonne Ruissalon puistikoihin.

Olisipa jo kesä ja kärpäsiä!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin - ei niitä nyt kovin kummoisia taida Provinssiin olla tulossa, mutta tuo Coheed And Cambria! Silloin kaksi vuotta sitten se jäi näkemättä, kun peruivat juuri ennen esiintymisensä ja silloin otti päähän. Ja vannoin meneväni katsoon, kun ne ensi kerran tulee Suomeen. Ja voi, ne haluaisinkin nähdä! Provinssikin olisi omalla porukalla varmaan ihan mukava juttu, jos telttaseurue esimerkiksi olisi hyvin samanhenkinen kuin itse, mutta mun oikeesti oikeesti hyvistä ystävistä harva siine raahautuu.. No, eipä sille mitään mahda. Mut Coheed And Cambria olis kyllä jotain..! Voi haluain. Ei sitä koskan tiedä, miten nää suunnitelmat taas kääntyy ;)

Sari kirjoitti...

Kyllä varmaan kiinnostaakin! Toisaalta jos rahaa haluis säästää, Provinssiin olis kurja lähteä vaan yhdeksi päiväksi. Vrt. Ruisrock, se nyt on ihan sama tuleeko sieltä vaikka yhden bändin jälkeen pois. Minä tuskin ainakaan olen lähdössä Provinssiin, ei ole mitään ihmeellisyyksiä ja muutenkin - kuten tuttua - olen enemmän tuo Ilosaaren ystäviä :)