sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Björk Box



Miten olen voinut näin jättä huomiotta sellaisen seikan, että ostin tammikuussa Björkin live-boksin? Sisältöä on neljän cd:n ja yhden dvd:n sekä mukavan paksun bookletin verran. Tuossa se on kuukauden verran pyöriskellyt levyhyllyn päällä muoveissa ilman, että olen siihen jaksanut juuri kiinnittää huomiota. Olen ilmeisesti saanut yliannostuksen Björkistä jossain vaiheessa, sillä en ole sitä jaksanut kuunnella viime aikoina - sen takia varmaan ei ollut tätäkään boksia tullut avattua ennen tätä päivää. Pakko se oli kuitenkin silloin ostaa, koska boksilla oli hintaa naurettavat 5.99 euroa.

Mutta tänään, lumisena sunnuntaina keksin latoa levyt yksi toisensa jälkeen koneeseen ja siirtää iTunes-kirjastooni. Ei paha juttu ollenkaan! Live-versiot biiseistä ovat niin erilaisia, niissä on erilaista tunnelmaa kuin albumilla - moneen kertaa kuunnelluilla biiseillä on viimein jotain uutta tarjottavaa!

Esitykset on jaoteltu levyittäin: Debut, Post, Homogenic ja Vespertine. Järjestys tai kappaleet eivät orjallisesti vastaa samannimisiä studiojulkaisuja; esimerkiksi Post-liveltä löytyy Debut-levyltä kotoisin olevat Big time sensuality, One day ja Anchor song sekä ilmeisesti vain tältä live-levyltä löytyvä I go humble.

Viisi biisiä kattavan live-dvd:n katsoin senkin (osasyynsä saattaa olla silläkin, että meillä tosiaan ei ole sitä digiboksia emmekä pysty katsomaan televisiota). Biiseiksi on valitty One day, omat suosikkini It's oh so quiet ja Jóga, Aurora ja It's not up to you. Kaksi viimeistä ovat esityksiä Royal Opera Housesta ja näyttivät niin tutuilta, että olen sen liven varmaan joskus kokonaisuudessaan nähnyt. (YouTubestakin löytyi useita videoita Royal Operasta, halukkaat voivat katsoa täältä.)

Ilosanoma kaikessa lyhykäisyydessää on siis se, että jee! Live voi pelastaa ja saada rakastumaan uudelleen.

Ei kommentteja: