sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Mies Ja Kitara: José González



Rakastan José Gonzálezin simppeleitä, mutta ajatuksellisia sanoituksia, akustisen kitaran tunnelmaa, tätä kaikkea! Miehen musiikki on vaan niin täydellistä kuunneltavaa: illalla yksin kotona, kuulokkeilla, uppoutuen, sängyllä pötkötellen, hyvistä kaiuttimista.. 


2003 julkaistulta Veneer-levyltä yksi suosikeistani on Crosses. Sanoitukset ovat jotenkin lohduttavat “eksyksissä olevalle” (huolimattakin hieman hartaasta tunnelmasta):


Don't you know that I'll be around to guide you
Through your weakest moments to leave them behind you
Returning nightmares only shadows
We'll cast some light and you'll be alright for now


Crosses all over, heavy on your shoulders
The sirens inside you waiting to step forward
Disturbing silence darkens your sight
We'll cast some light and you'll be alright for now


Crosses all over the boulevard


The streets outside your window overflooded
People staring they know you've been broken
Repeatedly reminded by the looks on their faces
Ignore them tonight and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright


Ostin eilen José Gonzálezin uusimman albumin, In our naturen. Musiikillisestihan se on hyvin samanlaista kuin edellinenkin levy, mutta lisää uusia ihastuttavia sanoituksia, yksi Massive Attack -cover (Teardrop), ehkä hieman pelkistetympi tunnelma - tekee tehtävänsä, täyttää annetut odotukset. Olen täydellisen tyytyväinen.


José González on tulossa 28. huhtikuuta Kulttuuritalolle Helsinkiin soittamaan. Liput 39 euroa! Se on paljon, vaikka ottaisi huomioon senkin, että samalla rahalla näkee toisenkin kokoonpanon, lähinnä akustista folkia esittävän Death Vesselin. Nytpä pääsen muuten sanomaan, että minä olenkin Josén jo kerran nähnyt - ja sanon muuten, että varmaan kahdeksasosalla tuosta hinnasta. Olin 2004 Turun Klubilla SUE-illassa, jossa esiintyivät José, Sela sekä Lapko, jonka olin noihin aikoihin löytänyt. Lapkoa olin lähinnä mennyt katsomaan, mutta Joséstakin muistan sen tunnelman. Mies kitaransa kanssa istuu lavalla, soittaa, ottaa yleisön omakseen. Sellaisessa on jotain erityistä, tiedättekö.


Käykäähän kiinnostuneet katsastamassa myös herran nettisivut osoitteessa http://www.jose-gonzalez.com. Heti alkuunsa paukahtaa käytiin musiikkivideo, joita sivuilla on katsottavana useampiakin - myös aiemmin hehkutetusta Crosses-kipaleesta.


Kuva: www.jose-gonzalez.com / Fredrik Egerstrand

Ei kommentteja: