sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Täydellistä Yöajan Musiikkia: The Gathering



Yläkerrassa pidetään bileitä eikä musiikki ole kovin tasokasta: kaikesta päätellen ohjelmassa on SingStar Legendat, jotain huonoa jumputtavaa musiikkia, myrsky repii puita, taivas salamoi ja kaikkea tätä kruunaa säännöllisesti kajahtelevat WUHUU! -huudot. Kunnollisena naapurina kuitenkin siedän tätä - onhan tämä ehkä ensimmäinen kerta, kun ylipäätään kuulen musiikkia naapurista - ollenkin, että sen soittaminen nyt sijoittuu ilta- ja yöaikaan.

Roskamusiikin pakkosyötöltä minut sentään pelastavat kuulokkeet sekä The Gatheringin Souvenirs, joka on jotenkin niin täydellistä juuri nyt. Levy soljuu kevyesti, mutta varmasti eteenpäin, hieno biisi toisensa jälkeen. Välillä noustaan ylemmäs, välillä mennään matalammalla, synkistellään minimaalisella soitolla. 

Kappale These good people aloittaa levyn hienosti, lupaillen, enteillen tulevaa. Seuraavat suosikkini ovat jopa popahtava You learn about it, hurjaksi äityvä Monsters ja koko levyn kruunaava viimeinen kappale A Life all mine, joka on Anneke van Giersbergenin ja Ulverista tutun Trickster G:n duetto. Oikeastaan on ihan järjettömän vaikea sanoa, mistä tällä levyllä ei pitäisi, koska tämä on niin erinomainen ja yhteennivoutuva kokonaisuus. Kaunista ja täydellistä juuri nyt. Paljon muuta en itse asiassa olekaan The Gatheringilta kuunnellut pitkään aikaan.


Toinen öiseen aikaan hyvin sopiva yhtye on Sigur Rós, jonka viimeisimmän levyn Heim/Hvarf juuri sain ystävältäni messengerin välityksellä. Tutustunen siihen paremmin hieman myöhemmin!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.