maanantai 7. heinäkuuta 2008

Kymmenen Kysymystä Musiikista

Toisin kuin puolet muusta valtakunnasta, minä olen kesälomani pitänyt ja palannut takaisin töihin. Musiikkirintamalla on hieman hiljaista, koska teen siitä sellaista; en ole ollut oikein motivoitunut ostamaan uusia levyjä enkä suoraan sanottuna ole edes huikean paljon musiikkia kuunnellut. Viimeksi WOW!-tuntemuksia aiheutti avopuolison kuuntelema Aphex Twin - kaipa sitä "älykästä tanssimusiikkia" pitää siis omalle koneellekin saada paremmin tutustuttavaksi. Eilen oli kesäni yksi musiikillisista kohokohdista: Interpol Ruisrockissa! Nyt on olo toisaalta hieman apea, koska se on nyt ohi. Keikka oli kuitenkin aivan erinomaisen hyvä, huh huh sentään.

Paremman puutteessa täyttelen nyt tällaisen musiikkikyselyn - en pistäisi pahakseni, jos muutkin musiikkiblogilliset näitä täyttelisivät!

1. Yksi levy, joka muutti elämääsi



Ei ehkä muuttanut elämääni, mutta saattoi olla avainasemassa musiikkimakuani muuttamassa elektroniseen suuntaan: Fischerspoonerin #1 vuonna 2004.

2. Yksi levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran



Vaikka Yann Tiersenin Les retrouvailles, sitä olen kuunnellut hyvin paljon. (Olisipa kysymys mieluummin "levy, jonka olet kuunnellut hädin tuskin kerran"!) 

3. Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle


Iron & Winen Shepherd's dog voisi sopia sinnekin..

4. Yksi levy, joka teki sinusta hupakon 



Esimerkiksi Gwen Stefanin Love angel music babyn ostaessani koen sen jotenkin ehkä kolhaisseen itsekunnioitustani, tunnen itseni hieman naurettavaksi omistaessani tällaisen levyn, mutta siinä ihan totta on muutama varsin menevä raita. 

5. Yksi levy, joka sai sinut melkein sekomaan

Ehkä Interpolin Antics siinä vaiheessa, kun tajusin sen loistavuuden kunneltuani sitä enemmän. Avopuolisoni jopa huomautteli, että kuuntelisit välillä jotain muuta, mä oon jo kyllästynyt tähän.. 

6. Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin

En muista, olenko itkenyt suoranaisesti jotain musiikkia. Oikealla hetkellä esimerkiksi The Gatheringin Souvenirs on melkein itkettävän hyvä levy. 

7. Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi

Jeff Buckleyn ennen kuolemaa kesken jäänyt levy My sweetheart the drunk. Kuolema korjasi ainutlaatuisen, lahjakkaan muusikon aivan liian nuorena! 

8. Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty



Koko Ruoskan tuotanto. Jotain niin jäätävää, etten tajua, mitä hyvää kukaan siinä kuulee!

9. Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa 

Yann Tiersenin Les retrouvailles - kun siitä tuolla aiemmin kerran jo mainitsin! 

10. Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella


Coldplayn uusin Viva la vida or Death and all his friends - joskus vielä ihan ajan kanssa ja tunteella! 

Nyt haasta viisi bloggaaja

Haastan kaikki sivujani lukevat muut musiikkiblogaajat!

7 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

Vastasin haasteeseen ja täytin omat vastaukseni blogiini. Hankalaa hommaa, liikaa vaihtoehtoja.

Sari kirjoitti...

Loistavaa! Vähän päänvaivaa tämä tosiaan tuottaa, mutta selvisit siitä näemmä kunnialla :)

yeah kirjoitti...

Gwen Stefani ja Nello Furtado (ainakin ennen Maneateria) on kovaa kamaa! Molempien levyt ostan heti, kun ne tulevat sopivan hintaisina vastaan!

Sari kirjoitti...

Nellyyn mä en varsinaisesti ole tutustunut, mutta on se varmaan paremmasta päästä näistä sen luokan naislaulajista :)

Anna kirjoitti...

Tässäpä sinulle uusi blogituttavuus. Meillä on kaverin kanssa musiikkiblogi, joten voisin tarttua tähän haasteeseen. Pikkasen kyllä houkuttelisi tehdä ihan oma postaus joka levystä - esim. kohta "Yksi levy, joka muutti elämäsi" vaatii aikamoiset perustelut.

Anonyymi kirjoitti...

Aphex Twinistä tuli mieleen heidän biisinsä Windowlicker, jota oon kuullut täällä kyllästymiseen asti: se on mm. Anssin parkourvideolla. Muuta en sitten bändistä tiiäkään.
Mietin, että kun sää tuota elektroa oot jonkun verran kuunnellut ja Anssi on siitä viime aikoina innostunut, niin ehkäpä löydän sille sun blogista jotain jännää. :) Ooks kuunnellu koskaan Justicea?

Sari kirjoitti...

En oo tainnut hirveesti elektrojuttusista täällä kirjoitella, mutta jotain toki saattaa löytyä.. Toisaalta nää Aphex twinit sun muutkin on vähän sellaisia, etten oikein osaa erotella niitä päässäni, mikä biisi on miltäkin levyltä jne. (minkä vuoksi toki on vaikea vaikka suositella mitään). Oon kuunnellut jotain neljää levyä niiltä enkä mitään huomattavan paljon.

Oon jonkin verran kuullut Justicea - sehän oli täällä Turussa Uuden musiikin festivaaleillakin vuosi vai kaksi sitten. En ollut katsomassa enkä kyllä enemmälti oo innostunut siitä sen perusteella, mitä olen kuullu.