keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Listauksia Ajatusten Koossapitämiseksi

Muista en tiedä, mutta itselläni on tapana kerryttää kaikenlaisia listoja artisteista, yhtyeistä ja levyistä, joihin pitäisi tutustua, joita hankkia, joita kuunnella. Nimiä tarttuu niin kavereilta ja muiden blogeista kuin lehdistä, työpaikan sähköposteista ja netistäkin. Oma listani on tällä hetkellä kauan sitten päivitetty kyhäelmä dashboardillani sekä jotain sekalaista päässäni pyöriskelevää, jonka voisin viimein kirjata ylös ajatusten koossapitämisen ilosta.

Minulle on kaverien taholta suositeltu muun muassa Tegan and Saraa, John Frusciantea, Regina Spektoria, Calexicoa, Eelsiä sekä Belle & Sebastiania. Melkein kaikkiin näihin minulla on jonkinlainen ennakkokäsitys, joka estää näihin tutustumista täysin ennakkoluulottomin mielin ja siksi tällaiset nimet tahtovat jäädä hieman unohduksiin.

Yksittäisistä levyistä olen saanut kehotukseni tutustua esimerkiksi Tom Waitsin Mule variationsiin sekä Blonde redheadin 23:een.

Omasta puolestani rehellisen kiinnostunut olen sellaisiin itselle tuntemattomampiin nimiin kuin Mark Lanegan & Isobel Campbell, The Deer tracksFinal Fantasy, Band of horses sekä Boards of Canada, Aphex Twin ja muu IDM-suuntaus.

Hankittavaa-listalla puolestaan olemassaolollaan loistavat muun muassa Ladytronin uusi Velocifero, mainstream-osaston ylläpitämiseksi Coldplayn Viva la vida or Death and all his friends ja vanhat Iron & Wine -levyt. Lisäksi eräässä nimeltämainitsemattomassa tavarataloketjussa on meneillään 2 x CD 15 € -kampanja, joka houkuttaa toinen toistaan mielenkiintoisempiin hankintoihin - kyllä minä pian sorrun!

2 kommenttia:

Henna Riikka kirjoitti...

tegan&sara ja regina spektor kuuluvat omiin suosikkeihin, ja molempia uskallan kyllä suositella. hyvällä tavalla helppoa ja raikasta musiikkia molemmat. Spektorilta olen kuunnellut
begin to hope -levyä, tegan&saralta if it was you:ta ja so jealous:ia. Kaikki ovat oikein hyviä levyjä.

Myös eels ja belle&sebastian ovat tuttuja ja hyviä, mutta kumpaakaan en ole kuunnellut niin paljoa että osaisin varsinaisesti suositella mitään levyä..

Sari kirjoitti...

Kiitoksia vaan, lisätään listaan tarkennukseksi.. :)