sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

It’s a Psychobilly Freak-out! Tiger Army @ Tavastia 9.4.2008



Tämän viikon keskiviikkona sain ensimmäiset kokemukseni psychobilly-/rockabilly-keikoista! Ei sillä, että tarkoituksena olisi lähitulevaisuudessa niitä paljon lisää harrastaa, ei ole aivan ominta musiikkimakuani, mutta tulipa lähdettyä, kun sattui hyvä tilaisuus.


Olin nimittäin työkaverini Jukan kanssa katsomassa Tavastialla Tiger Armya - tuota amerikkalaista psychobilly-punk-rock’n’roll -rytmiryhmää. Jukka sai levy-yhtiön kautta nimesä listalle (1+1) ja minä tulin pyydetyksi mukaan, koska vähän tykkään kuitenkin yhtyeestä eikä kukaan kaverinsa saanut lähdetyksi Helsinkiin asti keskellä viikkoa.


Täsmälliset pojat alkoivat soittonsa hieman luvatun kello kymmenen jälkeen. Kolmihenkinen yhtye toimii kokoonpanolla kitaristi-laulaja Nick 13, pystybassoa soittava Geoff Kresge ja rumpali James Meza. Oikein kiiteltävää soittoa sinänsä, että onhan kolmijäsenisellä kokoonpanolla enemmän soviteltavaa ja ns. kikkailtavaa verrattuna isompaan yhtyeeseen. Toimiva setti oli kuitenkin saatu yhdelläkin kitaralla - oli mukavaa, miten välillä himmailtiin ja välillä paahdettiin sitten täysillä.


Koska Tiger army -tuntemukseni rajoittuu siihen, mitä työkaverit (yksi nykyinen ja yksi entinen) ovat levyjä pyöritelleet - ja tämä uusin Music from regions beyon varsinkin on ollut todellisessa tehosoitossa - biisejä en montaakaan tunnistanut. Kourallisesta ehkä keksin, että tämän olen joskus kuullut ja Pain-nimisen kipaleen tiedän nyt jopa nimeltä.


Ilahduttavaa oli myös nähdä, miten vaihtelevaa väkeä yhtye oli vetänyt Tavastian täyteen: oma odotukseni klubista täynnä töttörötukkia meni vähän metsään. Ikähaitari oli aikamoinen ja stereotyyppistä Tiger army -diggaria on vieläkin vaikea määrittää.


Itse en ollut yhtyeestä aivan yhtä pähkinöinä kuin seuralaiseni, mutta missään nimessä ei harmittanut - ei, vaikka tähän liittyi kaksi tuntia autossa istumista suuntaansa sekä minimaaliset alle viiden tunnin yöunet seuraavana yönä.


Kauaa ei fanien tarvitse Tiikeriarmeijan seuraavaa Suomen-keikkaakaan odottaa - yhtye on nimittäin jo buukattu korsolaisten kekkereille eli Ankkarockiin elokuussa!

Ei kommentteja: