tiistai 3. kesäkuuta 2008

Katse Islantiin Päin!

Minun ei tarvitse mennä Flow festivalin luokse - Flow festival tulee minun luokseni. Jos nyt ei konkreettinen festivaali, niin ainakin törmään siellä esiintyviin artisteihin jos jossain yhteyksissä!

Viimeisimpänä mainittakoon seikkailuni Last.fm:ssa musiikillisten naapureideni sivuilla muutama päivä sitten. Selailemalla ja koekuuntelemalla yhtä jos toista löysin islantilaisen herran nimeltä Björn Kristiansson, joka tekee musiikkia nimellä Borko.



Siviilissä ala-asteen musiikinopettajana toimivan miehen ja yhtyeensä debyyttialbumi Celebrating life julkaistiin alkuvuodesta 2008. Levy käsittää kahdeksan kappaletta, joista kolme (sekä kaksi vanhaa kappaletta) löytyvät MySpacesta. Itse ihastuin kuitenkin eniten Continental love -instrumentaalikipaleeseen, joka on täyspitkänä kuultavissa Borkon Last.fm-sivulla. 

Arvosteluissa yhtyettä verrataan Múmiin - Borko ja Múm ovat muuten olleet kiertueellakin yhdessä - mutta minä sanoisin, että tämä on hieman alavireisempää ja vakavampaa kuin ainakin Múmin Go go smear the poison ivy. Osalla kappaleista on laulua ja kunnon sanoitukset, osalla pelkkää soittoa ja kilkutusta. Itse määrittelisin musiikin makoilevan jossain kotikutoisen elektropopin sekä post-rockin välimaastossa. Borko oli muuten Last.fm:ssä hauskasti tagitettu myös sanoilla cheaper than food - jokseenkin kuvaavaa sekin (varsinkin, kun Islannissa ruoan kehutaan olevan kallista).

Borko esiintyy Flow festivalilla Helsingissä lauantaina 16. elokuuta.

4 kommenttia:

Solja kirjoitti...

Kuuntelen paljon islantilaista musiikkia mutta Borko oli aivan uusi tuttavuus - piti alkaa perehtyä siihen nyt kun se kerta on tulossa Flow'hun. Peri-islantilaiselta kuulostaa, juuri tuollaista múm-meininkiä. Kiva nähdä elokuussa livenä.

Sari kirjoitti...

Hyvä hyvä! Kyllähän tuo levy ihan hankinnan arvoinen varmaan olisi. Mietiskelen tässä itsekin, raaskisko sitä lähteä tonne Flow'hun - ei siellä Helsingissä joka viikko viitsis ravata, kun jo Björkiä ja Sigur rósia oon jo menossa katsomaan.. Pitää miettiä, olis siellä ainakin paljon nähtävää!

panu kirjoitti...

Piti nyt sitten heti ensi vierailulla ruveta kommentoimaan...anteeksi. :)
Jos olette kiinnostuneita Islannin lahjoista maailman musiikille, kannattaa myös tutustua heppuun nimeltä Mugison.

Sari kirjoitti...

Pitääpä käydä kuuntelemassa!