sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Festarikiinnitykset: Ilosaarirock vs. Provinssirock

Kevät on jännittävää aikaa tässä kymmenien festivaalien maassa. Kun lumet sulavat, alkavat esiintyjälistat olla valmiita yhdellä jos toisella festivaalilla. Minua henkilökohtaisesti kiinnostaa eniten kilpapari Ilosaarirock vs. Provinssirock - minähän olen Ilosaarirockin mitä suurin fani, monet kesät olen kauniin heinäkuisen viikonlopun Rokissa viettänyt ja se on minun silmissäni aina ykkönen.


Mutta kun kiinnostavasta musiikkitarjonnasta on kyse, kumpi tänä vuonna vie voiton?


Ilosaarirockiin varmistuneista bändeistä kiinnostavimmat ovat tällä hetkellä skotlannin post-rock -ihme Mogwai, tanskan indie-poppoo Kashmir sekä jo moneen kertaan nähty, mutta aina varma Hellacopters. Muita ulkomaankiinnityksiä ovat muun muassa Comeback Kid, Cult of Luna, The Heptones, Converge ja Venetian Snares, jonka tiedän ainakin lähipiiriäni kiinnostavan. Kovin suuria tai tunnettuja nimiä listalla ei vielä ole, mutta tietyissä piireissä valinnat varmasti herättävät kiinnostusta.


Provinssirock puolestaan lähtee liikkeelle isoilla nimillä: Foo Fighters, System of a Downin nokkamies Serj Tankian ja The Sounds sekä Hardcore Superstar länsinaapuristamme Ruotsista ovat ainoat tähän mennessä varmistuneet ulkomaiset nimet.


Onhan Provinssirockilla varmasti suuremmalle yleisölle enemmän tarjottavaa, mutta kyllä minua kiinnostaa niin paljon enemmän Ilosaarirockin pienemmät nimet - nämä, jotka eivät varmasti Suomen kaikkia festivaaleja kierrä. Kevään myötä molempien listat saavat varmasti vielä kymmeniä nimiä lisää, joten lopullista tuomiota en lähde vielä lukemaan. Nähtäväksi jää, saako jompi kumpi tai jokin aivan muu festivaali listoilleen niin kiinnostavan kattauksen, että saa minutkin liittymään telttakansaan ja festaripörreihin muutaman vuoden tauon jälkeen!


Kuva: http://www.ilosaarirock.fi

Ei kommentteja: